Wat is hyperkeratose van de voet?

Hyperkeratose van de voet is een aandoening die onstaat door de natuurlijke afbraak van uitgedroogde huid welke, in combinatie met de dagelijkse druk op de voet, begint te barsten. In sommige gevallen dringen deze barsten door tot onderliggende huidlagen, wat kan resulteren in pijn en bloedingen. Het wordt gevormd door een overproductie van keratine. Dat wil zeggen, het lichaam maakt meer keratine aan (een huidsubstantie) dan zou moeten en dit veroorzaakt uiteindelijk die hiel met barsten die erg kan jeuken en pijn kan doen en het resulteert in extreme uitdroging.

De hoofdoorzaken van hyperkeratose van de voet

– Druk op de voetzolen (biomechanische alteratie)
– Obesitas
– Autoimmuun ziekte (diabetes, schildklier aandoening, psoriasis)
– Hyperthyreoïdie
– Menopauze
– Weerswisselingen
– Erfelijkheid

Er wordt gezegd dat dit probleem te maken heeft met het urinezuur, maar dit is niet waar. Er is geen relatie tussen het urinezuur en hyperkeratose van de voet.

Tips en behandeling

Eelt op de voetzoelen is een veelvoorkomende aandoening. Met een voetvijl is dit eenvoudig tegen te gaan. Na een tijd kan het toepassen van deze methode echter zorgen voor nog grovere breuken en barsten die nog moeilijker te behandelen zijn dan eerder.

Daarom is het aan te raden om de voeten constant te hydrateren en te scrubben met producten (creme’s en scrubs) die hier specifiek geschikt voor zijn.

Houdt je voeten dagelijks gezond. Daarbij werkt niets beter dan het toepassen van de complete Super Pé line.